Blomkål´s ris

Det lyder måske underligt.. 
Men når man ligesom jeg gerne vil holde sig fra Pasta, ris og kartofler (indtil vi har dem i vores egen kolonihave køkkenhave) så må man jo finde på et andet alternativ. 

 

Fremgangsmåde: 
Riv et blomskåls hoved på rivejern, gerne den grove side. Kan også bruge en foodprocessor, men synes de blev for fine..
Skærmbillede 2013-02-28 kl. 22.47.19

Kom nu blomkålene på en varm stegepande med olie og hvidløg (kan undlades) og havsalt + evt. peber og voila så har du..
blomkålsrisDet smager selvfølgelig ikke ligesom ris, men det smager godt og vil sagtens kunne bruges i stedet for ris. 

Lidt info om blomkåls ris:

  • Det er det nye sort inde for madlavning, kan bruges i bageværk, sovsejævning
  • Rå blomkål indeholder ca. 24 kcal pr. 100 g og ca. 2.4 g fibre, hvor almindelige hvide ris indeholder ca. 365 kcal pr. 100 g   (i rå tilstand) Så vil du spare på kalorierne, så kom i gang med at rive blomkål

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s