Rød karry gris, med grønkål

Sund frokost
lassewokDu skal bruge:
  • 3 koteletter skæres i tynde strimler, andet kød kan sagtens bruges, både pip og øf og muh.
  • 2 peberfrugter skæres i strimler, ca 0,5 cm brede.
  • Grønkål skylles og fjernes fra stænglen. Snit det groft.
  • saften fra en halv lime – smag dig frem.
  • 4-6 limeblade efter smag – køb dem på frost.
  • 3 fed hvidløg – rives eller snittes fint.
  • en lille sjat fløde, cremefine eller kokosmælk, der kommer automatisk en del væske fra grøntsagerne, så det er bare lige for at tykne sovsen en smule, samt give en god fed smag. Jeg brugte max en 1/2 dl.
  • Koriander til pynt og ekstra smag evt flere limeblade snittet MEGET fint.
Fremgangsmåde:
– Svits koteletter i fedtstof, jeg foretrækker kokosolie til asiatiske retter. Sammen med rød karry, ca. 1/2 til 1 tsk fuld, men nogle er meget stærke, og revet hvidløg.
– Tilsæt fløde, cremefine eller kokosmælk, og salt, limesaft og limeblade, og rør rundt.
– Læg peberfrugter samt grønkål ovenpå, og læg låg på stegepanden, grøntsagerne damper nu færdige i fløde/grønsagssaft/limesaft.
– Retten er færdig når peberfrugterne er gennemvarmede, men stadig har bid, de skal ikke blive bløde. Smag til med salt og krydderurter.
– Spis ..!
(kan serveres med risnudler, ris og Quinoa)

Skærmbillede 2013-01-08 kl. 13.22.07

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s