Fransk Nougat uden glykose

IMG_3873

Haps haps haps.. Fransk nougat med mange mandler er jo virkelig lækkert!!! I burde virkelig prøve at lave det selv derhjemme – det er meget klisteret og man har det over det hele 🙂 Men det er virkelig det hele værd.

I kan også komme usaltet pistacienødder i samt noget revet citron eller noget. Men der skal bruges et sukker eller bagetermometer til denne opskrift.

Man skal bruge:

  • 150 g. sukker
  • 200 g. honning
  • Kornene fra en halv vaniljestang
  • 30 g. æggehvider
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 310 g. mandler
  • en håndfuld flormelis

Fremgangsmåden af sirup:

  • Kom sukker, honningen og vaniljekornene i en gryde og lad det koge indtil massen er 150 grader

Fremgangsmåde af Marengs:

  • Pisk æggehvider og bagepulver (jeg brugte min kitchen aid, og det tog lang tid, da der ikke var så meget æggehvider)
  • Kom nu siruppen i, imens du hælder forsigtigt i en tynd stråle
  • Bliv ved med at piske til massen den er 45 grader
  • Kom mandlerne i massen og rør det rundt.
  • Smør LIDT olie ud på bordet og derefter drys en store håndfuld flormelis på bordet.
  • Hæld nu massen ud på bordet og form det i den tykkelse du ønsker.
  • Lad dejen blive kold og skær den ud og dyb den i chokolade, hvis dette ønskes.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s