Vietnamesiske forårsruller / Friske forårsruller (glutenfri og laktosefri)

( De er både gode som forret og hovedretter. )

Jeg brugte her:

  • Risnudler
  • Rispapir
  • Stegt kylling, oksekød ( alt kød, fjerkræ eller fisk kan bruges)
  • Thailandsk basilikum
  • Mynte / Koriandet
  • Kinakål
  • Gulerødder i stave
  • Agurker i stave
  • Ingefær
  • Avocado
  • Bønnespire
  • Mango


Fremgangsmåde:

  1. Skær grøntsager og mangofrugten ud i tynde stave.
  2. Alle grøntsager, urter, kød og nudler anrettes på bordet i skåle eller en skål
  3. En gryde med varmt vand stilles i midten, hvori man lægger rispapiret et ad gangen indtil det blødes op. Det tager ikke mere end ganske få sekunder.
  4. Herefter lægger du rispapiret på tallerkenen, hvorefter man fylder op med grøntsager, kød, urter og nudler alt efter smag og behag
  5. Enjoy!

 

 

Hjemmelavet Dip / saucer:
(For folk der ikke er så meget for hjemmelavet dip, eller bange for at smage noget de ikke kender så kan sursød og soya på flaske også bruges.)

Med Sesam:

  • Rør blød 2 spsk tahin i en skål, samtidige med du ganske lidt vand kommer i af gangen. (den skal være lind og ikke flydende)
  • Tilsæt 1 tsk sesamfrø, et nip chiliflager, en fed presset hvisløg
  • Smag til med Citronsaft og Tamari


Med sur sød:

  • Fin hak et fed hvidløg og en halv chili.
  • Tilsæt 4 spsk fiskesauce, saften fra to lime og to spsk rør sukker og lad det stå .
  • Rør rundt engang imellem for at få sukkeret til at opløse.

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s