hånd fod mund syge

En morgen ville Columbus SLET ikke gå, han skreg og græd og blev bare ved.

Vores morgen rutiner lyder sådan her:
Om morgenen når han vågner (7-8 tiden) henter en af os ham i hans seng på han eget værelse, tager ham op og skynder os ind i vores seng og morgen-hygger med leg, sang osv.
Når så en af os spørger om Columbus er sulten, nikker han, så siger vi til ham at hvis han henter sin hagesmæk og henter sin stol, laver vi maden til ham . OG HAN ELSKER DET, han blir så glad !!!! Han suser ind på sit værelse, åbner den nederste skuffe, tager sin hagesmæk og går ind i stuen, hen imod hans stol og skubber den hele vejen over til hvor vi står i køkkenet (skide sjovt og sødt) giver os hagesmækken, tager hovedet frem som hvis han var en skildpadde. Vi giver ham den på og sætter ham op på stolen og så er maden serveret. MUMs!

Så denne morgen startede samme rutine, men han ville bare ikke gå eller noget, så vi tog hans sokker af og så at over natten var hans fødder blevet helt røde med små “bumser” og blære og buler.. NØØØJ, hvor mor her syn’s det var synd for lille manden!! Så kontaktede min svigerinde som er en fremragende nyuddannede læge via sms og sende billeder af hans fod, hvorpå hun så svarer tilbage at hun syns det lignede fod hånd mundsyge eller hånd fod mundsyge.. GANSKE RIGTIGT!
I løbet af et par dage blevet det værre, men han fik store blære på hænder og fødder og faktisk også i munden. ( sjovt det passer til navnet ) men nu efter en uge har han bare rigtig tør hud der hvor det var slemmest men alt er fino med ham.. 🙂

Men grunden til jeg skriver det her herinde er fordi, man ikke skal være nervøs. De må bare ikke komme i vuggestue når de her feber..

Her er lidt info om det : fra onlinedoctor.dk
Hånd fod og mundsyge er forårsaget af tarm virus og må ikke forveksles med mund og klovsyge som er en sygdom, der påvirker får, kvæg og svin.

Hånd fod og mundsyge er en ufarlig og relativt almindelig infektion blandt spædbørn og børn, men yderst sjælden blandt voksne. Voksne der bliver ramt er som regel kun de med et svækket immune forsvar, såsom personer med hiv/aids. Infektionen er normalt meget mild og varer omkring 1 uge.

Hånd fod og mundsyge er meget smitsom og spredes gennem direkte kontakt med spyt, slim eller afføring fra en inficeret person. Det kan resultere i mindre epidemiske udbrud i løbet af sommeren og efteråret, især steder hvor børn er samlet, kan være udsat.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s